Inapoi

Specificatii - JK5100

Dimensiuni externe
295x117cmx150cm (LxWxH)

Alimentare electrica
Conector trifazat, 16A

Consum de putere
900kw pe an

Greutate
850kg (1870 lb)

Sistem de ventilatie
Ventilator intern

Capacitate
Pana la 700l (185 gal) pe saptamana cu o densitate de 0.5 kg (1.1 lb) pe litru

Amplasament
Camera rezistenta la inghet

Material
Camera rezistent la inghet

1 – Trapa de incarcare
2 – Recipient termic
3 – Container de coacere a compostului
4 – Trapa pentru golirea compostului
5 – Camera de depozitare a pastilelor de lemn
6 – Cos de evacuare a gazelor obtinute

 

Cum functioneaza JK5100

Initial, produsele bio-degradabile se incarca in in incaperea de alimentare (1), unde sunt taiate in bucati si amestecate cu rumegus. Din motive de protectie, atunci cand trapa de incarcare este deschisa, motorul ce antreneaza lamele de taiere este blocat. Rumegusul presat vine din camera de depozitare (5) si automat este amestecat cu materialele intrate in sectorul 1.

Instalatia JK5100 transporta reziduul bio-degradabil din sectorul de incarcare (1) in prima camera termica (2). Aici, temperatura va creste la 700C datorita procesului natural de fermentatie, care la randul sau va distruge orice agent patogen posibil. Temperatura ridicata de aici va garanta obtinerea unui material pe cat posibil igienizat, numit ”compost”. Atunci cand noile reziduuri organice, maxim pana la 50 kg pe zi, vor intra din sectorul (1), masina JK5100 va amesteca si va aerisi intreaga cantitate de deseuri bio-degradabile in primul compartiment termic (2) timp de 2 saptamani. Apoi, JK5100 muta intreg continutul in a doua camera termica (3) supranumita camera de ”coacere”.

Camera de coacere asigura faptul ca materialul procesat nu va fi amestecat cu noile deseuri introduse, ci le va lasa sa se macereze lent intr-un timp de 2 saptamani. In tot acest timp, instalatia JK5100 va continua sa colecteze pana la 50 kg pe zi de reziduuri, pastrandu-le pe acestea in prima camera termica.

Dupa aproximativ 4 saptamani, instalatia JK5100 va produce compost; cel mai bun si natural fertilizator pentru sol. Compostul obtinut, va fi descarcat prin orificiul de golire (4). Cand compostul, obtinut in urma acestui proces, este necesar pentru fertilizarea solului (de exemplu sol pentru flori) este indicat amestecarea a unui litru de compost cu 5 litri de sol, deoarece compostul este foarte bogat in nutrienti.

Prin urmare, Instalatia JK5100 va fi capabila sa transforme 1.5 tone de resturi bio-degradabile in aproximativ 150 kg de compost, in aproximativ o luna. Aceasta masina eficienta si silentioasa, nu va genera mirosuri neplacute. Aparitia mirosurilor neplacute vor indica un proces de compostare eronat. Astfel, JK5100 va amesteca pastile de rumegus cu materiile abia introduse, in ideea de a elimina aceste mirosuri.

Containerul Termic al instalatiei JK5100   Compostul final produs de JK5100

www.compostingqueen.com is owned and operated by Composta EOOD - Sofia,  Bulgaria